Mijn naam is Vanessa Groeneveld (1979). Onze dierenvriendjes Sammy (hond), Pepper (poes), Leonardo en Sofie (konijnen) maken ook deel uit van ons gezin.

Al in mijn tienerjaren wist ik dat ik met kinderen wilde werken. Daarom heb ik een opleiding gevolg tot sociaal pedagogisch medewerker (SPW). Na het behalen van mijn diploma in 1999 heb ik met veel plezier op verschillende kinderdagverblijven gewerkt. Ik heb ruim 13 jaar ervaring als leidster in verschillende leeftijdsgroepen.

Na de geboorte van mijn dochter Vera ging ik weer aan het werk. Ik heb toen zelf ondervonden dat kleinschalige opvang soms beter aansluit bij de behoeften van een kind. Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat ik als professional kinderen de kans wilde bieden om in een veilige, vertrouwde omgeving opgevangen te worden, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Sinds januari 2014 ben ik daarom franchisegastouder geworden onder de vlag van SKSG. Ik doe dit met ontzettend veel plezier en vind het heerlijk om ‘mijn’ kindjes te zien groeien.

Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen en daarom volg ik geregeld cursussen (o.a. van SKSG). Ook beschik ik over een EHBO-diploma voor kinderen, waarvoor ik jaarlijks een opfriscursus volg.

Ten slotte, gastouder zijn doe je niet alleen. Ons hele gezin is zeer betrokken bij de gastouderopvang. Mijn vriend Jan ondersteunt mij bij allerlei zaken en ook onze kinderen genieten van het samen spelen met de opvangkindjes.