Bij Gastouderopvang De Droomboom hanteren we geen strikt dagschema, maar natuurlijk is er voor de kindjes wel een duidelijke dagindeling die structuur biedt. Elke dag is een andere dag met nieuwe avonturen. Ter illustratie wordt hieronder een dagje beschreven van Emma bij De Droomboom:

8:00 Emma wordt vandaag door haar mama gebracht. Bij binnenkomst worden ze door mij en onze kinderen begroet. Emma straalt met een lachje op haar gezicht. Toen ze met haar mama aan kwam fietsen, riep ze al wijzend: “thuis!” naar De Droomboom. Eenmaal binnen, wijst ze meteen naar haar dierenvriendje Pepper, waar ze dol op is. Daarna zwaait ze enthousiast naar een ander kindje, met wie ze straks fijn kan spelen. Emma doet samen met mama haar jasje en haar schoentjes uit en zet die in de hal neer. Dan moet er eerst even geknuffeld worden met Vanessa, terwijl mama de spulletjes uit haar tas haalt. Daarna gaat Emma lekker spelen; ze stapt meteen op haar favoriete speelhuisje af. Haar mama vertelt nog even hoe het gaat en of er nog bijzonderheden zijn. Daarna nemen we afscheid van mama en gaan we zwaaien bij het raam. Dan is het ook tijd voor Vera en Esli (en Jan) om naar school te gaan, dus die zwaaien we ook gezellig samen uit.

9:00: Vanessa en Emma gaan samen spelen met de blokken. Daarna komen er steeds meer kindjes binnen. Rond kwart over negen is iedereen van vandaag binnen. Samen ruimen we al zingend het speelgoed op en daarna gaan we aan tafel. We beginnen met het liedje “Goedemorgen”. Daarna smikkelen we van vers fruit en wat drinken. We lezen nog even een boekje voor en dan mag iedereen van tafel.

10:00 Het is tijd voor schone luiers en plasjes op het potje of de wc. De kindjes die moe zijn worden lekker in bed gestopt voor een slaapje.

10:30 Ons thema is winter en vandaag bekijken we de bijbehorende woordkaarten. Alle kindjes doen enthousiast mee. Daarna gaan we nog even door met het thema winter en knutselen alle kindjes hun eigen eskimo. Daarna mogen ze nog even lekker vrij spelen.

11:30 Het is alweer tijd voor de lunch. Samen ruimen we al het speelgoed op en daarna gaan we aan tafel. Al kletsend eten alle kindjes heerlijk hun broodjes op. Na het eten is het weer tijd voor schone luiers en plasjes op het potje of de wc. Emma en een ander kindje gaan lekker even slapen. De kindjes die wakker zijn gaan gezellig een boekje lezen of een spelletje doen.

13:30 Nu is het tijd om gewoon even lekker te spelen. Er is extra aandacht voor de kindjes die wakker zijn. Er wordt speelgoed gekozen dat past bij hun ontwikkelingsleeftijd. Vanessa stuurt de mama van Emma even een berichtje hoe het gaat vandaag. Ook de andere ouders ontvangen een berichtje met een leuke foto of uitspraak van hun kindje.

14:30 Emma en een ander kindje worden wakker en komen uit bed. Samen gaan we weer aan tafel voor een tussendoortje en wat drinken. Ook is het even dikke pret, want Jan, Vera en Esli komen thuis uit school en dat vinden alle kindjes fantastisch. Enthousiast roepen Emma en de andere kindjes “Es, Es!” als ze Esli zien.

15:30 Als iedereen klaar is, gaan we lekker buiten spelen. Emma kan net lopen, dus ze doet niets liever dan gezellig aan de hand lopen. Later speelt ze nog even heerlijk met de loopauto.

16:30 Het is helaas alweer tijd om naar binnen te gaan. Alle kindjes krijgen weer schone handjes en luiers. Er is nog heel even tijd om aan tafel te gaan spelen. Emma wil graag kleuren. De andere kinderen willen graag puzzelen.

17:00 komt de mama van Emma haar alweer ophalen. Als Emma mama aan ziet komen begint ze enthousiast te zwaaien en roepen. Als mama binnenkomt blijft ze lekker verder kleuren. Vanessa en mama praten over hoe de dag is geweest. Daarna laat Emma haar mama de mooie Eskimo zien die we gemaakt hebben. Daarna zwaaien we Emma uit.